Onderhoud

Minimaal gericht onderhoud, maximaal resultaat van je groendak

Onze taak als  groendak specialist is de kwaliteit van je groendak na aanleg doorheen de jaren te kunnen garanderen. Hoewel bekend is dat extensieve groendaken onderhoudsarm zijn, een minimum aan onderhoud is zeker nodig. Dit zorgt ervoor dat alle plantjes de kans krijgen om zich mooi en duurzaam te ontwikkelen. 

De frequentie van het onderhoud zal variëren op basis van verschillende factoren, zoals het type groendak, de weersomstandigheden en de gezondheid van de beplanting. 

Voor de lichtgewicht groendaken, extensieve en semi-intensieve groendaken is een compleet onderhoud nodig minimaal 2 maal per jaar.

Een onderhoud omvat

 • Algemene controle van het groendak:
  Het controleren van de afvoeren is hierbij van cruciaal belang. De ophoping van afgevallen bladeren zou de afvoeren kunnen verstoppen en hierdoor schade en lekkage veroorzaken. 

 • Verwijderen van bladafval en de toezichtsputten:
  Door te veel aan bladafval zou de sedumbeplanting er onder verstikken en bruine vlekken maken

 • Verwijderen van onkruid:
  We ruimen bladafval, onkruid en andere ongewenste beplanting op

 • Vrijmaken van grindstroken / tegelpaden:
  Het verwijderen van mos en plantjes tussen de grindstenen maakt dat het opnieuw goed waterdoorlaatbaar is.

 • Herinzaaien waar nodig:
  Aanbrengen van langwerkende voeding voor sedum. Bijzaaien of heraanplanten bij kale plekken ( semi intensief ) Hoe werken we?

We bieden een onderhoudscontract op maat van je groendak.

Met een uitgewerkt  onderhoudsplan zorgen we dat je groendak op regelmatige basis of seizoensmatig met middelen en mankracht grondig aangepakt wordt. We gebruiken hiervoor geen bestrijdingsmiddelen. We nemen de tijd om het werk met kennis van zaken uit te voeren

Heb je een bestaande groendak die niet door ons werd aangelegd?
We komen graag ter plaatse bekijken en geven hierbij advies met daarna een concreet voorstel.

Tips

Bij hele droge periodes het eerste jaar na aanleg van uw dak adviseren wij om wel wekelijks wat water te geven. Bij extreem droge periodes na het eerste jaar blijft het advies om het sedumdak van wat water te voorzien.

Wilt u een constant groene kleur uw sedumdak dan kunt u tijdens zomerse dagen ook iets water bijgeven. Voor lichtgewicht sedumdaken geldt dat u bij droog weer eens in de twee weken moet sproeien. Dit dak kan namelijk slechts beperkt water bufferen.

Neem contact met ons op